Reageert uw huid heftiger dan normaal op invloeden van buitenaf? Krijgt u snel rode vlekken, jeuk of een branderig gevoel? Dan heeft u waarschijnlijk een (over)gevoelige huid. Uw huid kan van nature gevoelig zijn. Dan spreken we van het ‘huidtype’ gevoelig. Dit komt vooral voor bij mensen met een lichte huid die minder pigment bevat. Uw huid kan echter ook gevoelig zijn als gevolg van verschillende interne of externe factoren. Dan spreken we van een ‘huidconditie’ gevoelig.

Naarmate we ouder worden, vermindert de doorbloeding van de huid en daarmee ook de talgproductie. De huid wordt droger (verlies van vet) en gedehydrateerder (verlies van vocht) en kan uiteindelijk gevoelig worden. Iedereen kan een gevoelige huid krijgen. Ook stress, voedingsstoffen zoals kruiden of alcohol, synthetische kleur- en geurstoffen, roken, bepaalde medicatie en hormonale veranderingen maken de huid vaak gevoeliger. Externe factoren zoals verkeerde (ingrediënten in) cosmeticaproducten, verkeerd gebruik van cosmeticaproducten, de zon, wind, airconditioning en warmtewisselingen kunnen uw huid droog en gevoelig maken. Door rekening te houden met deze invloeden en uw huid met de juiste cosmeticaproducten te verzorgen kunt u er zelf veel aan doen om huidirritaties zoveel mogelijk te verminderen of zelfs te doen laten verdwijnen.

Rosacea, psoriasis en eczeem

Rosacea is te herkennen aan rode plekken die kunnen veranderen in kleine of grote bulten (puisten). De huid ziet er bijna altijd verhit en rood uit. Het lijkt op acne maar er is geen sprake van mee-eters (comedonen). Er zijn verschillende vormen van Rosacea. Er is niet bekend wat de precieze oorzaak is. Psoriasis is een van de meest voorkomende huidziekten wereldwijd. Het kenmerkt zich door rode, schilferige plekken die op het hele lichaam voor kunnen komen, vaak zijn deze plekken pijnlijk of jeuken ze. Er zijn verschillende vormen van psoriasis. Er is een vorm van psoriasis waarbij ontstekingen in gewrichten en pezen ontstaan, maar psoriasis komt ook voor op de hoofdhuid of de nagels van handen en voeten. Eczeem kenmerkt zich door roodheid, schilfering en kleine bultjes en de huid kan ruw aanvoelen. Eczeem komt voor in een droge maar ook in een natte variant. Ook hiervan zijn verschillende vormen.

Zowel rosacea als psoriasis en eczeem zijn niet bemettelijk. Alleen een huisarts of huidarts kan bepalen of er sprake is van rosacea, psoriasis, eczeem of van een andere huidaandoening. Bij HuidZinnig! zijn deze aandoeningen zeer effectief te behandelen, maar helaas niet te genezen.

Wat is eraan te doen?

Een gevoelige huid moet mild behandeld worden. HuidZinnig! behandelt uw gevoelige huid met kalmerende gezichtsproducten. Let op: Exfoliëren op een milde manier kan op een gevoelige huid meestal geen kwaad, echter we raden aan uw gevoelige huid alleen te exfoliëren nadat een van onze skin professionals heeft beoordeeld of dat kan.

De behandeling

In de strijd tegen een gevoelige huid maakt HuidZinnig! gebruik van de hoogwaardige producten uit de Ultra Calming™ lijn en de Skin Health lijn van Dermalogica. Dit zijn zeepvrije producten zoals UltraCalming Complex™ met hoogwaardige ingrediënten zoals siliconen, haver en gemberextract. Alle producten uit de Ultra calming™ lijn van Dermalogica hebben een pH waarde van 5.5, dat gelijk is aan de pH van uw eigen huid. Kortom, de beste manier om uw huid te kalmeren, huidirritatie te verminderen en de weerstand van uw huid te verhogen. Om uw huid optimaal te verzorgen en te verbeteren is het raadzaam om de Dermalogica producten ook thuis te gebruiken.

Soms is het mogelijk om de conditie van uw huid te verbeteren door middel van Skin rejuvenation met IPL.

Face Mapping

Met behulp van Facemapping, Dermalogica’s unieke concept van huidanalyse, krijgen we nauwkeurig inzicht in de conditie van uw huid. Vanuit deze complete analyse kunnen we samen met u een stappenplan op maat maken voor de optimale verbetering en verzorging van uw gevoelige huid. U bent van harte welkom!

esse-probiotic-skincare
oxygeneo-wit-klein
proefdiervrij-2
partner-logo01
eminence-wit