Heeft u last van ontstekingen en onzuiverheden? Puistjes en verstoppingen in uw gezicht komen nooit gelegen. Acne bij volwassenen komt vaker voor dan men denkt. Stress, een teveel aan talg, opeenhoping van dode huidcellen, verkeerde voeding, zwangerschap en erfelijke aanleg zijn factoren die kunnen bijdragen aan acne. Ook hormonale onevenwichtigheden kunnen de oorzaak zijn. Dit treft voornamelijk vrouwen. Ook kan er sprake zijn van rosacea. Dit is een op acne lijkende huidaandoening die alleen door een huis- of huidarts kan worden gediagnostiseerd. Kenmerkend voor rosacea is dat er geen mee-eters (comedonen) ontstaan. Samen kunnen we uw huid op een eenvoudige manier verzorgen en onder controle houden.

Wat is eraan te doen?

Behalve de oorzaken zoals verkeerde voeding, stress en verkeerde cosmeticaproducten weg te nemen kunnen wij veel betekenen voor uw huid. Na een intake + skincheck is meestal de eerste stap een reinigende behandeling. Deze bestaat uit een dubbele reiniging, peeling, het verwijderen van onzuiverheden en een masker. Wil je meer resultaat? Dan zetten we een van onze apparaten in zoals: OxyGeneo, Microdermabrasie of Microneedling. Afhankelijk van de activiteit van de acné en uw wensen bespreken we welke aanpak het beste bij uw huid past.

De behandeling

Tijdens de behandeling maken we gebruik van hoogwaardige producten van Éminence Organics. Deze producten brengen de talgproductie in balans, doden de acne-bacterie en stimuleren het vernieuwingsproces van de huid zodat verstoppingen worden voorkomen, de huid kalmeert en ontstekingen verminderen. Om uw huid optimaal te verzorgen en te verbeteren is het raadzaam om de Éminence Organics producten ook thuis te gebruiken. Gebruik een cleanser én peeling op basis van melkzuur of salicylzuur om de poriestructuur te verfijnen en de talgproductie te verminderen. Breng na de reiniging van uw huid altijd een moisturizer aan, ook al denkt u dat uw huid dat niet nodig heeft. Een vette huid kan vochtarm zijn en tegelijkertijd vet. Daarnaast kunt u matterende producten uit de Acne advanced lijn of clear skin lijn gebruiken. Zo houdt u uw huid de mooi mat.