Bruine vlekjes op uw huid? Deze kunnen zijn ontstaan wanneer uw huid (onbeschermd) is blootgesteld aan UV (de zon). Ook het gebruik van bepaalde medicijnen of cosmeticaproducten, hormoonschommelingen als gevolg van zwangerschap of het gebruik van de anticonceptiepil kunnen verkleuringen (hyperpigmentatie) veroorzaken. Het zwangerschapsmasker is hier een voorbeeld van.

Wat is eraan te doen?

Hyperpigmentatie is niet zomaar te herstellen. Door middel van exfoliëren, microdermabrasie, microneedling en IPL kunnen onze skinprofessionals deze vlekjes reduceren. Het kan minstens twee maanden duren voordat de vlekken minder worden, ook al worden ze intensief behandeld. Tijdens een inteke + skincheck kunnen we samen kijken naar de meest passende behandeling.

De behandeling

Om de bruine vlekjes op uw huid te lijf te gaan maakt HuidZinnig onder andere gebruik van de hoogwaardige producten uit de bright skin lijn van Éminence Organics of Esse skincare. Daarnaast is het belangrijk dat uw huid niet onbeschermd in zon- of daglicht komt. Het dagelijks aanbrengen van een product met een hoge beschermingsfactor tegen zowel UV-A als UV-B (SPF) is dus een must! Om uw huid optimaal te verzorgen en te verbeteren is het raadzaam om de producten ook thuis te gebruiken.