Een droge huid voelt strak en droog aan, kan schilfering vertonen en heeft vaak hele fijne droogte lijntjes (rimpeltjes), kan jeuken en ziet er soms rood uit. De droge huid bevat hele kleine scheurtjes, waardoor te veel vocht verloren gaat en de huid nog verder uitdroogt. Naarmate u ouder wordt, vermindert de talgproductie en wordt uw huid droger. Ook de doorbloeding wordt minder en daardoor de aanmaak van talg. Ook externe factoren zoals wind, zon, airconditioning, temperatuurwisselingen en centrale verwarming kunnen uw huid droog en uiteindelijk gevoelig maken. Een droge huid heeft dus vaak een verstoorde talg- maar ook een verstoorde vochtbalans.

Wat is eraan te doen?

Het is belangrijk om uw droge huid te verzorgen met producten zonder ingrediënten die de huid verder uitdrogen, zoals zeep, alcohol en minerale oliën. Daarnaast is gezonde voeding met voldoende essentiële vetzuren belangrijk voor een gezonde huid. Deze vetten zitten bijvoorbeeld in vette vissoorten, noten, plantaardige oliën en vetten. De Omega+ capsules van Sckin Nutrition kunnen ook een mooie bijdrage leveren aan een soepele en rustige huid, omdat deze de omega-3 vetzuren aanvullen.

De behandeling

Een droge huid moet mild behandeld worden. Afhankelijk van de conditie zal zowel de talgproductie als de vochtbalans hersteld moeten worden. Een goede voedende behandeling is dus essentieel. In de strijd tegen uw droge huid maakt HuidZinnig gebruik van hoogwaardige, biologische producten van Éminence Organics of Esse skincare. Tijdens een behandeling passen we onze product keuze hier op aan. Een bindweefselmassage of Green Touch Treatment is een must omdat de doorbloeding weer op gang komt, er meer zuurstof naar de huidcellen gaat en alle huidfuncties weer even flink aan het werk worden gezet. De juiste producten thuis gebruiken is van groot belang voor het resultaat op de langere termijn. We adviseren je graag!