Een droge huid voelt strak en droog aan, kan schilfering vertonen en heeft vaak hele fijne droogte lijntjes (rimpeltjes), kan jeuken en ziet er soms rood uit. De droge huid bevat hele kleine scheurtjes, waardoor te veel vocht verloren gaat en de huid nog verder uitdroogt. Naarmate u ouder wordt, vermindert de talgproductie en wordt uw huid droger. Ook de doorbloeding wordt minder en daardoor de aanmaak van talg. Ook externe factoren zoals wind, zon, airconditioning, temperatuurwisselingen en centrale verwarming kunnen uw huid droog en uiteindelijk gevoelig maken. Een droge huid heeft dus vaak een verstoorde talg- maar ook een verstoorde vochtbalans.

Wat is eraan te doen?

Het is belangrijk om uw droge huid te verzorgen met producten zonder ingrediënten die de huid verder uitdrogen, zoals zeep, alcohol en minerale oliën. Daarnaast is gezonde voeding met voldoende essentiële vetzuren belangrijk voor een gezonde huid. Deze vetten zitten bijvoorbeeld in vette vissoorten, noten, plantaardige oliën en vetten. Let op: Mild exfoliëren kan op een droge huid meestal geen kwaad. We raden aan uw huid alleen te exfoliëren nadat een van onze skin professionals heeft beoordeeld of dat kan.

De behandeling

Een droge huid moet mild behandeld worden. Afhankelijk van de conditie zal zowel de talgproductie als de vochtbalans hersteld moeten worden. Een goede voedende behandeling is dus essentieel. In de strijd tegen uw droge huid maakt HuidZinnig! gebruik van de hoogwaardige producten uit het Skin Health system van Dermalogica. Dit zijn zeepvrije producten met hoogwaardige ingrediënten als hyaluronzuur, antioxidanten, zijde extract en druivenpitolie. Alle producten hebben een pH waarde van 5.5, dat gelijk is aan de pH van uw eigen huid. Kortom, dé beste manier om uw huid te beschermen tegen uitdroging, de vochtbalans en vetbalans van uw huid te herstellen en daarmee voortijdige veroudering te voorkomen. Een essentieel onderdeel van de behandeling is exfoliatie. Om uw huid optimaal te verzorgen en te verbeteren is het raadzaam om de Dermalogica producten ook thuis te gebruiken.

Face Mapping

Met behulp van Facemapping, Dermalogica’s unieke concept van huidanalyse, krijgen we nauwkeurig inzicht in de conditie van uw huid. Vanuit deze complete analyse kunnen we samen met u een stappenplan op maat maken voor de optimale verbetering en verzorging van uw droge huid. U bent van harte welkom!

esse-probiotic-skincare
oxygeneo-wit-klein
proefdiervrij-2
partner-logo01
eminence-wit