Weg met die puistjes! Hoewel artsen van mening verschillen over de precieze oorzaken van acne, weten we wel welke factoren een grote rol spelen. Overproductie van talg, hormonen, bacteriën, dode huidcellen, onregelmatige schilfering, bepaalde medicijnen, verkeerde voeding en erfelijkheid kunnen tot puistjes leiden. Ben je die puistjes zat, kom dan gerust vrijblijvend langs of bel ons voor een afspraak. HuidZinnig! gaat graag met je op zoek naar een effectieve, eenvoudige routine om jouw huid te verzorgen en acne zoveel mogelijk onder controle krijgen!

Puistjes zijn rode verdikkingen al dan niet met een witte kop die ontstaan als talg en dode huidcellen poriën en talgklieren verstoppen, waardoor ontstekingen ontstaan. Talgklieren scheiden talg af, wat nodig is om onze huid te beschermen. Talg verspreidt zich normaal gesproken langs de haarschacht en komt via de opening van de porie op het huidoppervlak terecht. Als je lichaam teveel talg en dode huidcellen produceert, hopen deze zich op in de porie en worden ze hard. Verstoppingen en ontstekingen, veroorzaken bultjes onder het huidoppervlak.

In de strijd tegen acne adviseren we na een persoonlijke huidanalyse meestal om de huid te exfoliëren met salicylzuur. Een scrub met korreltjes zou kunnen zorgen voor een verstopping en maakt het probleem alleen maar groter. Tijdens de behandeling maken we gebruik van hoogwaardige producten uit de Clear Start lijn; de speciale jongerenlijn van Dermalogica, de MediBac Clearing™ lijn en het Skin Health system van Dermalogica. Deze brengen de talgproductie in balans, doden de acne-bacterie en stimuleren het vernieuwingsproces van de huid zodat verstoppingen worden voorkomen, de huid kalmeert en ontstekingen verminderen.

Om jouw huid optimaal te verzorgen en te verbeteren is het raadzaam om de Dermalogica producten ook thuis te gebruiken. Daarnaast heeft gezonde voeding ook een grote invloed op je huid. Laat je niets wijs maken; van chocola en koffie krijg je geen puistjes, maar probeer wel vitaminerijk te eten en drink volop water. Dat is het recept voor een echt gezonde huid!

Face Mapping

Met behulp van Facemapping, Dermalogica’s unieke concept van huidanalyse, krijgen we nauwkeurig inzicht in de conditie van jouw huid. Vanuit deze complete analyse kunnen we samen een stappenplan op maat maken voor de optimale verbetering en verzorging van jouw huid. Je bent van harte welkom!

esse-probiotic-skincare
oxygeneo-wit-klein
proefdiervrij-2
partner-logo01
eminence-wit