Weg met die puistjes! Hoewel artsen van mening verschillen over de precieze oorzaken van acne, weten we wel welke factoren een grote rol spelen. Overproductie van talg, hormonen, bacteriën, dode huidcellen, onregelmatige schilfering, bepaalde medicijnen, verkeerde voeding en erfelijkheid kunnen tot puistjes leiden. Ben je die puistjes zat, kom dan gerust vrijblijvend langs of bel ons voor een afspraak. HuidZinnig gaat graag met je op zoek naar een effectieve, eenvoudige routine om jouw huid te verzorgen en acne zoveel mogelijk onder controle krijgen!

Wat zijn puistjes?

Puistjes zijn rode verdikkingen al dan niet met een witte kop die ontstaan als talg en dode huidcellen poriën en talgklieren verstoppen, waardoor ontstekingen ontstaan. Talgklieren scheiden talg af, wat nodig is om onze huid te beschermen. Talg verspreidt zich normaal gesproken langs de haarschacht en komt via de opening van de porie op het huidoppervlak terecht. Als je lichaam teveel talg en dode huidcellen produceert, hopen deze zich op in de porie en worden ze hard. Verstoppingen en ontstekingen, veroorzaken bultjes onder het huidoppervlak.

Wat is er aan te doen?

In de strijd tegen acne adviseren we na een skincheck meestal om de huid te reinigen en te exfoliëren met salicylzuur. Tijdens de jeugdbehandeling zullen we na een dubbele reiniging en peeling de onzuiverheden verwijderen en maken we gebruik van de acne advanced lijn van Éminence Organics. Deze brengen de talgproductie in balans, doden de acne-bacterie en stimuleren het vernieuwingsproces van de huid zodat verstoppingen worden voorkomen, de huid kalmeert en ontstekingen verminderen.

Verzorging thuis

Om jouw huid optimaal te verzorgen en te verbeteren is het raadzaam om de Éminence Organics producten ook thuis te gebruiken. Daarnaast heeft gezonde voeding ook een grote invloed op je huid. De Control+ tabletten van Sckin nutrition kunnen de huid daarbij thuis zeer goed ondersteunen, omdat deze zuiverend werkt en ontstekingen remt.