Ontsierend haar of overbeharing
Wilt u af van ontsierende haren op uw rug, armen, benen, bikinilijn, oksels of in uw gezicht? Of bent u het regelmatig scheren, harsen of epileren gewoon beu? HuidZinnig! rekent door middel van IPL (Intense Pulsed Light of flitslicht) op een veilige manier voorgoed af met overbeharing. Daarbij werken we met de nieuwste methode, de hypermoderne PLS-3, ontwikkeld door het Zweedse bedrijf Photonova.

U bent van harte welkom voor de gratis intake en proefbehandeling. Tijdens deze intake zal een van onze skin care professionals u uitleg geven over IPL, de haargroei en alle andere aspecten die van invloed zijn op deze behandeling. Nadat we hebben beoordeeld of de methode geschikt voor u is, demonstreren we u hoe een IPL-behandeling in zijn werk gaat. Door middel van ‘proefflitsen’ kunnen we zien hoe uw huid en haar op de behandeling reageert. Deze intake is kosteloos en vrijblijvend.

Hoe werkt IPL?
Op de huid wordt een verkoelende gel aangebracht die zorgt voor een goede geleiding van de lichtflitsen uit het IPL-apparaat. Vervolgens wordt het saffier van het apparaat over uw huid geleid en wordt er telkens een ‘flits’ gegeven. Het resultaat is niet direct te zien. Binnen twee weken zal een deel van de haargroei verdwenen zijn.

Het basisprincipe van haarverwijdering is selectieve foto thermolyse. In het merg van het haar bevindt zich van nature pigment, ook wel melanine genoemd. Wanneer de behandelkop via het saffier een lichtbundel uitzendt, wordt het licht geabsorbeerd door het melanine van de haarwortel. Dit veroorzaakt een warmteontwikkeling. Zodra de temperatuur in de haarwortel meer dan 70 graden celcius is zullen de eiwitten in de bloedvaten die de haarwortel van voeding voorzien stollen. Hierdoor sterft de haarwortel af en het vermogen om opnieuw een haar te ontwikkelen wordt teniet gedaan.

Waarom de PLS-3?
De nieuwste methode voor IPL is de PLS-3. Deze kan nauwkeurig ingesteld worden op uw huid- en haartype. De PLS-3 is voorzien van een gekoeld saffier om de huid voor en na de flits optimaal te kalmeren. Dit betekent dat deze methode ook geschikt is voor de getinte of donkere huid. Bovendien beschikt het apparaat over de nieuwste filter technologie. Dit alles maakt de PLS-3 het veiligste en meest effectieve IPL systeem binnen de cosmetische sector!

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
De meeste mensen hebben ongeveer 8 a 10 behandelingen nodig. Het aantal behandelingen is niet alleen afhankelijk van de plaats van de haargroei, maar ook van de kleur van uw haar en uw huid. Hoe lichter uw huid en hoe donkerder uw haar, des te beter zal het resultaat zijn. Helaas kunnen grijze, witte en rode haren niet effectief behandeld worden aangezien deze haren geen of bijna geen pigment bevatten.

De PLS-3 verwijdert per behandeling 60 tot 90% van het haar dat zich in de groeifase bevindt. Slechts een bepaald percentage van het lichaamshaar bevindt zich op het moment van behandelen in de groeifase. Het overige haar bevindt zich in de overgangsfase of rustfase. In deze laatste 2 fases kan het haar geen licht absorberen. Er zijn dus meerdere behandelingen nodig om alle haren in de groeifase effectief te kunnen behandelen.

Let op: Voorafgaand aan en na de behandeling met flitslicht mag de huid niet blootgesteld worden aan de zon of zonnebank. Het is noodzakelijk om voor de behandeling tenminste 6 weken, en na de behandeling ten minste 4 weken uit de zon te blijven of een sunblock te gebruiken. Wij raden aan om dagelijks, gedurende het hele jaar door een gezichtsproduct met UV-A en UV-B (SPF) filter te gebruiken.