• 030 666 77 33
  • info@huidzinnig.nl

De ouder wordende huid

De ouder wordende huid

Uw rimpels te lijf zonder injecties of operatieve ingrepen? Samen met HuidZinnig! kunt u er veel aan doen om uw huid op een natuurlijke manier zo jong mogelijk te houden. Zichtbare tekenen van voortijdige huidveroudering zijn onder andere een toename van rimpels, verlies van stevigheid en elasticiteit van de huid, het dunner worden van de vaatwandjes en de huid zelf, vochtverlies, verwijde vaatjes (teleangiectasia), hyperpigmentatie en andere huidverkleuringen. Een verouderde huid ontstaat voor ongeveer 10-20% door genetische aspecten, de rest wordt bepaald door uw levensstijl en het gebruik van verkeerde producten. Vanaf ongeveer het 30ste jaar vertraagt de aanmaak van collageen en vermindert de elasticiteit van uw huid. Externe factoren zoals voeding, milieuverontreiniging, roken, stress en de zon doen de rest. Een gezonde levensstijl, gezond eten en een op uw huid afgestemde behandeling en verzorging met de juiste producten helpen de kenmerken van huidveroudering te beperken.

Wat is eraan te doen?
Onze wapens in de strijd tegen huidveroudering zijn onder anderen exfoliëren, microdermabrasie en skin rejuvenation door middel van IPL. Soms is het niet toereikend om uw huid aan te pakken met een regelmatige, bijvoorbeeld maandelijkse gezichtsbehandeling. HuidZinnig! adviseert u dan een aantal behandelingen in kuurverband.

De behandeling
Tijdens alle gezichtsbehandelingen voor de ouder wordende huid gebruiken we hoogwaardige producten uit onder meer de AGE Smart lijn van Dermalogica. Deze producten stimuleren de aanmaak van collageen en elastine. Collageen helpt natuurlijke huidveroudering tegen te gaan. Ingrediënten zoals onder meer antioxidanten, vitamines A, C en E, glucosamine, polypeptide, gist extract, melkzuur en uiteraard een SPF (Sun Protection Factor) helpen om huidveroudering te beperken. Om uw huid optimaal te verzorgen en te verbeteren is het raadzaam om de Dermalogica producten ook thuis te gebruiken.

Face Mapping
Met behulp van Facemapping, Dermalogica’s unieke concept van huidanalyse, krijgen we nauwkeurig inzicht in de conditie van uw huid. Vanuit deze complete analyse kunnen we samen met u een stappenplan op maat maken voor de optimale verbetering en verzorging van uw ouder wordende huid. U bent van harte welkom!