• 030 666 77 33
  • info@huidzinnig.nl

Exfolieren

Exfolieren

Wat is het?
Exfoliëren is een geweldige manier om uw huid te vernieuwen, te verhelderen en te verzachten. Ook fijne lijntjes en pigmentvlekken verminderen, terwijl de elasticiteit van uw huid verbetert. Het exfoliëren vermindert de talgproductie van een vette huid, het verbetert de huidstructuur en voorkomt verstopte poriën en puistjes. Daarnaast bereidt het de huid voor zodat huidverzorgende en huidverbeterende producten beter kunnen worden opgenomen. Exfoliëren is een effectieve behandeling voor bijna alle huidcondities. Toch zijn er huidcondities waarbij we een exfoliërende behandeling afraden. Een verbrande huid, een huid met wondjes of schaafplekjes en een geharste huid is te kwetsbaar om te exfoliëren. Heeft u een gevoelige huid en wilt u thuis exfoliëren, laat u dan eerst adviseren door een van onze skin care professionals. Aan de hand van een korte huidanalyse kan HuidZinnig! adviseren welke vorm van exfoliëren het beste voor u is.

De behandeling
Een exfoliërende behandeling bij HuidZinnig! start altijd met een dubbele reiniging om alle sporen van talg, vuil, make-up en dergelijke te verwijderen. Vervolgens analyseert onze skin care professional welke vorm en welk soort exfoliant geschikt is voor uw huid. Er zijn twee manieren van exfoliëren; de mechanische exfoliatie (scrubben en microdermabrasie) en de chemische exfoliatie (door middel van producten). Soms wordt een combinatie van beide gebruikt om het gewenste resultaat te bereiken. Voor maximaal anti-aging resultaat is het belangrijk om de intensiteit van het exfoliëren op te bouwen. Door een stappenplan te maken zijn wij in de salon in staat om uw huid een flinke boost te geven. Verzorgt u uw huid daarnaast thuis ook dagelijks met een mild exfoliërend product, dan zult u zien dat met deze methode verbluffende resultaten te bereiken zijn.

Bij mechanische exfoliatie worden dode huidcellen verwijderd door middel van wrijving. Bij HuidZinnig! gebruiken we daar milde ingrediënten voor zoals maismeel, rijst-enzym of magnesium oxide. Het resultaat is afhankelijk van de druk en van de gebruikte ingrediënten. Een chemische exfoliant maakt de huid glad en zacht door de ‘lijm’ op te lossen waarmee dode huidcellen aan het huidoppervlak vastgeplakt zitten. Fruitzuren, Retinol en enzymen zijn voorbeelden van chemische exfolianten. Ook een combinatie van methoden is mogelijk.

Let op; exfoliërende behandelingen verhogen de gevoeligheid voor zon en licht! Het is daarom een must om na de behandeling dagelijks een moisturizer met een beschermingsfactor tegen UV-A en UV-B (SPF) te gebruiken!