• 030 666 77 33
  • info@huidzinnig.nl

Biosurface peel

De Biosurface peel is een krachtig systeem ter bevordering van huidvernieuwing. Deze nieuwe peeling is een actieve tweefasen peeling die de huidtextuur verbetert, acne en pigmentatie behandelt en fijne lijntjes verminderd. De peeling met de meest geavanceerde technologie die zorgt voor minimale hersteltijd en een fantastisch resultaat!

1

Waarom Biosurface peel?
Chemische peelings zijn een van de meest populaire behandelingen omdat ze zeer positieve effecten hebben op de huid. Als reactie op de chemische peeling zullen de diepere huidlagen van de huid nieuwe huid aanmaken. Bovendien wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. Dit resulteert in een gladdere, zachte huid die er jeugdiger uitziet. Een traditionele chemische peeling kan de huidbarrière echter flink beschadigen en heftige bijwerkingen veroorzaken (zoals ernstige roodheid, zwelling en littekenvorming)
In tegenstelling tot traditionele chemische peelings, raakt de huid bij de BioSurface peeling niet onnodig beschadigd. Er wordt gestreefd naar de grens waarop het hoogst haalbare resultaat te zien is, zonder de huidbarrière te schaden. Hierdoor is geen hersteltijd nodig. Integendeel, je huid zal er gezond uitzien en zacht aanvoelen.

Hoe werkt het?
De BioSurface peeling is opgebouwd uit verschillende stappen.
Stap 1: Dit is een voorbereidende stap. De huid wordt zacht, glad en vrij van ontstekingen, het prefecte canvas voor de peeling. Salicylzuur is hierbij een hoofdingrediënt, dit is een krachtig betahydroxyzuur.
Stap 2: Krachtige, plantaardige enzymen lossen de huidcellen op waardoor actieve ingrediënten beter in de huid kunnen doordringen. Deze stap wordt ook wel het omspitten van de aarde genoemd, zodat de zuren die wij in de volgende stap toepassen nog beter in de huid kunnen doordringen.
Stap 3: Zeer actieve, gladmakende zuren dringen diep door in de huid, waardoor exfoliatie op het hoogste niveau haalbaar is.
Stap 4: Kalmerende plantenextracten verminderen roodheid en helpen irritatie te verminderen en voorkomen, ook de PH-waarde wordt geneutraliseerd. Het herstelproces kan starten.

Wat is het resultaat?
De meeste mensen zullen binnen drie behandelingen zichtbare resultaten ervaren, zoals minder rimpels, fijne lijntjes, minder onzuiverheden en een gladdere huidstructuur. De resultaten zijn mede afhankelijk van de huidconditie en met welke regelmaat je de BioSurface peel behandeling ondergaat.

Nazorg instructies
De Biosurface peel werkt het meest optimaal in kuurverband. Een enkele behandeling is ook mogelijk, dit geeft de huid eenmalig een oppepper. Het gewenste resultaat bereiken is mede afhankelijk van de huidconditie, het soort huidproblemen en de mate waarin nazorg instructies worden opgevolgd. Wij adviseren een kuur van 3 tot 6 behandelingen. De tijd tussen de behandelingen in kan variëren. Zie onderstaand schema.

Huidbezorgdheid / Wanneer vind de behandeling plaats
Huidveroudering/pigmentatie
Iedere 1-2 weken
Gevoelige huid
Iedere 3-4 weken
Acne/verstoppingen
Iedere 1-2 weken
Normaal/onderhoud
4+ weken/ 2x per jaar

Direct na de BioSurface peel kan de huid iets roder en gevoeliger zijn dan normaal. Ook kan deze droog en gespannen aanvoelen. Daarnaast is het mogelijk dat de huid binnen een week gaat schilferen en dat er tijdelijk meer pigmentatie zichtbaar is. Deze symptomen zijn normaal, aangezien de huid een vernieuwingsproces ondergaat. Deze bijwerkingen zullen snel verdwijnen wanneer de juiste nazorg wordt gehanteerd. Deze nazorg begint bij het nazorgadvies en het nazorgkitje gevuld met de juiste producten voor thuisgebruik.
Het is erg belangrijk de huid niet bloot te stellen aan de zon gedurende 2-3 weken na de peeling en de mee geleverde SPF 30 dagelijks te gebruiken, ter bescherming.

Mag ik de BioSurface peeling ondergaan?
Wij als Dermalogica’s huidexperts zullen aan de hand van een Face Mapping huidanalyse bepalen of jouw huid conditie geschikt is voor de BioSurface Peel. (Voorafgaand heb je minimaal 1x de AE35 peeling ondergaan. Dit om je huid voor te bereiden op de krachtige BioSurface peeling behandeling.)

Het is in ieder geval niet mogelijk de peeling te ondergaan als je:
-zwanger bent
-borstvoeding geeft
-actieve huidaandoeningen hebt (eczeem, rosacea etc).

Wat kost de BioSurface Peeling?
Een BioSurface peeling behandeling kost € 89,- per behandeling en duurt 3 kwartier tot een uur. De prijs is inclusief het nazorgkitje

2